Sunday, October 25, 2009

Hari ahadku

Alhamdulillah...

As I'm typing this.Aku tgh lalok.Saje nak amik feel nak tido pas maghrib.Gua malas kang kena qado'.

Aku selamat tak yah naik petani selatan!yabedabedu.Aitu boss aku punk'd...pergh
rasanya "Bagaikan kaca terhempas ke batu!"tatak tipu punya.Tapi kalau wakenabeb pon,i kenot fight sebb dia boss.Cip ckp ekspresi muke aku...."priceless"..cilale!

And aku pon xmo cari pasal dgn CSR sebb dia enitime boleh rekemen/request nk aku onboard.Walaupon aku flattered bak kata omputih.Gua nak amik rain check jek.

Aini wa ada sikit sakit perut.Ntah aku makan nasik kuning.Rempah ratus dia mmg memulaskan perut gua.Cirit beb cirit.Ke toilet aku.Pastu tetiba nak cebok...aik wadefakkkk?mana pi air nih.Cilake....

Gua buntu...dahla panas.Gua mmg maki hamun.Takkan nak selek bontot kat dinding?Jgn mimpi la ada toilet roll.Pastu gua temenung lama gak....wa perasan ada setan mana ntah pi tutup main pipe dlm cubicle jamban tu...pergh...nasib baik tak kering bontot gua.Tidak jenoh

Anyway,walaupon perut gua kurang enak,seturunnya dari kapal gua pi mentekedarah jugak lepas mendapatkan garam ubat utk sakit perut gua.Tekak pon loya2 tp habih gak sepinggan lebih nasik.Balik apatmen pekena yoghurt,eskrim float.Tebaik beb...tebaik.

Hari ni ada party goth.Walaupon x dpt hadir,apatah lagi menolong apa yg patut,aku dah tolong dari jauh sebaik mungkin.harap2 mereka sume enjoy!Selamat berpesta goth,main cat muke ke hape ke.Jgn sampai masuk kosmo sudah.

Gel baru lepas kol,dia tanya size kasut.Gua tak mintak!Dia nak bg.Aku pesan jgn bagi kasut formal sebb aku tak pakai.Bagi work boots/rigger boots!Aku ucap timekasih byk2 jek.Semoga rezeki ko pon bertambah kat bumi Aussie.

Friday, October 23, 2009

tergaman

Tergamam 1
Rasa nak terjun laut

Tergamam 2 rasa nak membunuh pon ada
Baca sini,sini dan sini.

Sebenanya aku dah tatau classify dah.Ini je aku mampu katakan
LAKNAT!!!

Ya Allah,Engkau jauhilah hambaMu yg hina ini dari perbuatan terkutuk mcm ini.Amin

Konfim budak kecil tu masuk syurga.

Aku dah kisah makhluk anonimus

"Salam,leh kenal ker ngan u ni
romantic ler nampak u ni....... "

Auwwww......tak kose
Sapa makhluk anonimus ni?

Romantic?
Aku mata sepek ala ala lalok

~Hanis Zalikha suke lelaki bermata Sepet!*ehem ehem...tekak gatal*<--dia bukan makhluk anonimus ok?

Gatal lain sudah diambil.Harap maklum

benda sunat buat

-aku nak kena tuka blog layout nih.tapi aku nak buat time aku kat tanah semenanjung.skang aku dah xde inspirasi(mood xde xde xde!)

sekian

satu dua,satu dua.........

Besarnya dada pompuan itu!

Tajuk tu saje aku letak.Haram shit xde kena mengena pon.Aku nak je letak Tetek,tp mcm brutal sgt.

Eniway,pergh hari ni aku besemangat.Maklumla pipe dah ke darat.Huish...seronok seronok seronok wooo.Dah nampak kelibat kegemilangan.Cuaca pon cerah.Air laut tenang mcm padang.Pastu dahla aini aku bawak speedboat.Enjin 400 hp ok?Kire mcm Ferrari tu.Meluncur laju vroom vroom membelah lautan biru.Seronok woo.Tapi time nak parking(alongside kapal) aku tak reti la.Aku pass kat drebar yg ada lesen.Tu pon dia ckp suruh aku try alongside.Kalau ni filem aksi stunt.Aku layan jek.Ehh silap,kalau bot tu aku punya aku redah jek(kalau aku punya surela aku terer bawakkan?)

Dah selesai keje,abih shift.Time to go bek.Biasala aku disambut dgn Borcos Firdaus 9.Balik sudah tentu aku pi makan.Apa barang makan kat mess/galley?(sebenanya makanan kat sini is the plg worst.Bukan nolak rezeki.Aitu sakit2 perut..kang sakit takleh keje.Tak gitu?I'm professional.heh)

Lepas makan pendek cite balik tido.ZZzzzz.mcm biasa aku mintak tlg anies kejutkan bukan taknak boh alarm.saje ngade ngade.Tak cukup kasih sayang.alarm pon pasang jugak la....

Ok pendek cite,aku dikejutkan dgn kisah pre comm.Dalam hati dan luar hati.Aku ckp "Babi!".Takkan nak kena pi platfom.Dah satu lagi keje.Pastu top management bukan kompeni aku *ehem...ahchooo* alam *achoom babi*...mari..tim tetiba nak pepandai cite pre comm.Biasala ni sume kes nak jimat kos.Main nak hentam jek angkut survey system ni pasang kat lagi satu.Amik mudah.Terus aku pukimakkan la tak kasi chan.

PROSEDUR PON TAKDE.JGN KATA APPROVE?!

Kan cilake hayam.Bukan ape ni tektik.Takde pon agreement menatang tuh.Saje taknak masukkan mob dan demob sebb nak jimat.Standedla apa-apa keje,mesti ada bayaran utk perkhidmatan.Ni nak cheating lah ni.

Yang penting,aku nak paspot aku dan aku nak balik once this is selesai.Kalau tak kena time bulan pose+Raya(dahla nak abih)+Deepavali(ahhh tak kire,nak ungkit!)+2 thn dah tak beraya+dah ada awek!+boss ckp abih lay demob,aku tak kisah.Boleh hati kering selamba badak gua tibai.But not this time.Pasukan kami kalau kena gak,mmg aku seriyes keje tak ikhlas lillahitaala.

Dah aku nak buat bhodo jek.

p/s:Aini 1st time aku dpt request sms dari mak aku suh MMS gamba aku?Iya..pelik tapi benar.

Wednesday, October 21, 2009

Luaran aje



Dalaman sapa yg tahu?

Tuesday, October 20, 2009

Aku membaca "Mau tapi Mau"

Aku terbaca entri ini

Pastu terus aku rasa nak layan lagu Rahim Maarof!
Amacam kapak tak?



Tolong jgn kapak aku!Sekian

Aku pon rindu kat Yuhainis Kamardin jugak!

Ini kerusi rajin



ini port gua memalam.maklumla takde katil.dalam banyak posisi tido duduk.ni kosi paling enak sebab

1-kaki boleh lunjur,ni kat luar bridge,top deck,tak kacau orang

2-boleh sandar kat kontena dan back support yg ok!aku ulang "OK"

tapi selalu port sini baca manual di awal pagi hari,pastu biasala manual baca aku

tapi AWAS

bangun konpem,sengal jugak belakang.pungkoq rasa mcm nak naik kematu!

kalau port surau...boleh baring tapi bgn pagi sakit belakang beb.pastu sejuk kalau papagi stim camne?

ok aku dah berjaya memengantukkan diri.jom tido?!semoga xde mimpi.gua nak tido nyenyak!bismillah

*notakaki:itu bukan sisa peninggalan makanan gua.aku makan tak tinggal rata

(O_o")

"You deserve someone better!",kata beliau

Maybe she already got that better person!jeng jeng jeng

macam meonjeng tak?

Penaik semangat!



Bass line mantap!

Aku dan darling

Apekes muke aku naik jerawat nih?Rimas*ohh patutla*

Rock The World 19th Dec 09 at Sunway lagoon???
Begitula shoutout dari heri kat Fesbuk.Lama giler aku x pi Rock the world nih.Jason Lo punya geng yg orgynice....ehh silap organise*aku horny lately~sebab itu patutla*
Aku cube google~gagal.

Last skali aku pegi dgn jumy,seblm dia kawin,teket free.Time tu dia bawak keta proton....proton iswara ke hape ntah

Lama lagi tu.Aku tak sure kalau boss bikin giler suruh aku redah monsoon ke pi memana.Lazimnya tak.

Balik...erm tak hujung bulan 10 nih.Awal bulan 11.Ok la tu.Sayangku periksa.Balik awal sure x dilayan dan tak dibelai dgn rakus.Kena balik man~man.Bos aku ckp lagi 10 hari aitu,kalau kire patutnya lagi 8 days berbaki.cha alip bot.Nampak gaya mcm lajak jek.Chait!

Sayang you have to wait sat.Kalau dapat pi party Goth.Seronok pakcik!

Darling you too have to wait oso!Duit dah kelain dulu.





Haa..aku dah ingat mana nak carik!

Taraa

gua jumpa website baru.pasti obses!yezza....ni sume gara2 party Goth!



http://www.instructables.com/
di samping hackaday gua

Monday, October 19, 2009

Percubaan tido

Tido adalah nikmat esp lepas makan nasi 2 pinggan,air sea coconut segelas,donut 3 bijik,air malta setin.

Namum,aku dok guling2 tak tido2 jugak.Apa kes?

Aini aku pi kedai makan sama.Kes sama berulang.Tapi kali ni ada improvement.

Harap2 esok ada awek sehot Keely Hazel.

Aku akan cube minum susu HL segelas dua.Aku x boleh minum susu fresh milk biasa sebb apparently aku punya perot lactose intolerent.doktor soh pantang.tapi kalau susu.......xpe abaikan.dok laut lelame mmg boleh mereng sikit.

percubaan tido edisi ke-2!papai

Sunday, October 18, 2009

Potong betul

wadefak betul aku bukak MF nak updet blog aku punya butang-butang kat atas xde.Pastu pakai IE.tak feel la...

TV3 main cite indo bawang-bawang tu....merepek.

Pehal nih?



*AWAS aksi perasan hensem aku,aku takde isu-isu vanity...Oh kering sungguh kulit mukeku!Vain tak?bluwekkk

so aini aku pi makan dgn izudin kt port biasa sesudah pulang ke rumah dan mandi manda lalala.Nama restoran itu Muara~Sedap!

kami pon duduk.din order lalapan ayam dgn air tembikai.aku pulak nasik goreng dgn daging goreng mantap(sedap!) dan air sea coconut longan.tebaik!namum....

din bersuara,ERKKKkkk!!!tak lalu,sambil memaling muka 76 darjah ke South West

Gua pon sambut apa kes?

Cuba ko toleh sikit...aku pon toleh....Fffffffaaaaaaaakkkkkk!!!

Manusia tak hot(Nak panggil awek pon tak lalu),bersuar low slung jeans longgar dan menampakkan kerak/lurah karat dan lapisan lapisan kek sarawak dia.

Cilake ko Din gua tekena!Gua tekena...gua tekena

Camne gua nak makan *Daging goreng gua.Kaler dan tekstur sama?

*habis licin jugak

Gua lapar.Dimulakan dgn Bismillah,tutup dgn Alhamdulillah...



*kalau anda sehot ini boleh dimaafi.Gambar sekadar hiasan.Harap maklum

Saturday, October 17, 2009

Sepatutnya tajuk aini ada kena mengena dgn entri lepas

Aini ujan..best kalau disorongkan bantal,tilam,katil,selimut dan pasa...nevermind.

Macam biasa layari intenet pastu gua jmpa ni

A 25-year-old woman has a friend who is a virgin. She's not physically attracted to him, nor does she want to be romantically involved. But she feels sorry for him, pities his inexperience. So she decides she will go home with her friend—to show him how it's done. As she undresses, she feels powerful and sexy—and that feeling (not the presence of her soon-to-be deflowered friend) turns her on. "It boosted my confidence to be the teacher in the situation and made me feel more desirable," the woman says.

The mystery of why women have sex, and what they want out of it, has long been an elusive study—something even Sigmund Freud called "the great question." Researchers have historically theorized that women's motives lie in love and commitment, while newer studies have shown they do it for pleasure, just like men. But women are complicated creatures: their sexual health is determined as much by their emotions as by their physical state, which.....

Bacaan lanjut di sini

Friday, October 16, 2009

Hujan lebat is the best kalau dapat katil empuk

Haram xde kena mengena dgn tajuk.

Semenjak menerjah blog sendiri dgn byk entri sekaligus aku termalas.

Pastu aku tempek2 je apa2 yg patut dari youtube sebab malas.

Ni aku hapdet jek lagi sebb xde pape yg menarik perhatian cume skang tgh nak mid point tie in.proses mencantum pipe offshore dan onshore.1st time tgk.teruja!aku pon pi click-click menggunakan hensep superpower aku.

Boss turun dr labuan dan singgah sebentar jmpa aku dan crew.macam biasa mesti kena bambu,tegor,kritik,komen,tanya lapan juta soklan.Gua jawap mana yg gua tau jek.tak tau i sadap.tapi kesadapan tu turut mengundang bambuan*telan air liur je*.gua sengih jek~pasrah.takdehal.part and parcel.bukannya dia maki pon.so lepas ni gerenti aku lagi power!percayalah*lagu siti*

lepas kena dgn bos mesti kena jugak dgn tech manager tp since aku dah redi ngan jawapan yg power.selamat!!!fuhhh......*lap peluh*

ok

balik nanti nak watpe!peringatan:
1.Paling penting,organize balik strategi kewangan
2.Bawak famili,darling,kengkawan dan sewaktu dgnnya pi makan-makan ke,banje makan ke,banje minum ke,makan eskrem ke....
3.Berehat lalalala,jalan2 cari makan dan berfoya-foya lalala.
4.Pencarian aset,lupakan kereta power dulu.
5.Pi memanjat
6.Pi mendaki
7.Pi berenang
8.Pi opis wat claim dan berkasih syg dgn unit acc supaya claim dapat pantas zazess
9.Pi kuarkan pelut*mesti kolesterol aku bertambah*
10.Aku kena beli tali sebab dari stat keje x kesampaian hajat ini<--sesapa boleh banje tak?
11.Kasut madrock aku mawu!
12.Cube paw beskal pakcik aku so aku takyah joging boleh kayuh pulak.

Harap2 tak gagal!usaha tangga kejayaan.Next year aku rasa aku semakin busy.InsyaAllah.

Monday, October 12, 2009

Sunday, October 11, 2009

Gelak ketawa

Obses...?



Meh panjat



Suke suke suki!

Amaran.Stunt ini merbahaya



Kalau tak dapat...gua tak tanggung.hahahaaa

Rajin ko kat mane?

"Aik,garang semcm jek",ujarku

"Dgn pompuan,tak boleh bagi muke sangat...nanti diorg tak dengar kate",ujar member gua.

Tapi...

Urmm...itu gua kupas lenkali bile aku ada kerajinan

Gua blog hop mula-mula mencari mutiara kata.End up kat sini.

http://www.haqislam.org/

gua rasa menarik!esp tang sejarah and kawin

sekian

gua nak mencari kerajinan!rajin dimana kamu?

Thursday, October 08, 2009

Ganyang?

Kenapala nak ganyang sangat?
Baik pi tolong org kat negara sendiri.

Kenapa nak ganyang?
Rakan-rakan pelaut aku ramai sekali
Baik-baik sekali!

I have to hand it to them.I've been mingling with tonnes of Indonesian.They are excellent seaman,mariners and fabricators.
They are passionate too.So much so possibly ada yg emotional!
giler~ni yg geng nak ganyang

Last nite i jumped over another vessel.Just to check a my GPS equipment.Goodness gracious.Memang kamikaze.Seb baik selamat!So aku lepak kat anchor handling tug(AHT).Nama dia Ocean Fortune.Port of registry is S'pore.

keje AHT adalah utk recover dan drop anchor.Selalunya keje ni agak lama.Sebab tu boleh main fesbuk.Keje ni byk pakai survey.Since aku ni bukan surveyor fulltime so aku boleh teruskan main fesbuk.

Since kat situ.Memang sgt bergoyang.aku sapraise jugak aku tak mabuk.lepak kat galley lepas keje gua selesai.Cite Yakuza yg diorg pasang tu ada awek hot yg naked.gile yummy tp mmg org jepun nih sick giler.so pikir la sendiri.

Pastu mamat Capt tu sembang dgn aku pasal isu Manohara.Dia kata dia tak setuju dgn isu manohara.Myb pompuan tu buat silap katanya.Kalau tak takkan nak berbalah?Media indo takleh harap sgt.Drp cite pasal tu,baik kuarkan isu pemimpin korup dan amik tindakan kat diorg katanya.Ramai rakyat marhaen yg kesimpitan sambungnya lagi.

Kitekan serumpun melayu sambut yg lagi sorang.Buat apa mawu gado-gado.Tak bisa.

Pastu diorg sambung layan aku dgn yg lagi sorang pasang VCD karok.Ade agnes monica,diorg pasang samsons la...siap tanya aku nak tgk hape lagi?Sambil tu dia cite la band ni asal mana dok area mana.Bandung ke,sulawesi ke,jawa barat ke,bla bla.Turut dihidang megi dgn sayur-sayuran.Enak!sungguh hospitable!

Lepas makan aku tido jek kat galley sebb bot yg nak amik aku pukul 0500 hrs baru sampai.Seb baik pagi laut tak rodeo!

Wednesday, October 07, 2009

Mandi Wajib.Jeng jeng jeng....

Saje google.Rupenye ada.Kat dalam wiki pon ade.Just in case anda lupe...

http://ms.wikipedia.org/wiki/Mandi_wajib

http://www.jomlayan.com/mybb/mandi-wajib-yang-betul-jakim-t-5880.html

Ini ilmu penting.Kalau dah tahu.Tak salah refresh.Kang ibadat lain tak sah esp solat!
Cekidaut yo!

Tentang rambut yg diwarnakan pula selain inai, inilah yang merumitnya.

Sebenarnya jika rambut seseorang itu diwarnakan dengan pewarna selain inai, mandi wajib seseorang itu tidak sah. Oleh itu, seseorang yang mewarnakan rambutnya dengan pewarna selain inai, jika dia hendak mandi wajib, dia mestilah membuang pewarna pada rambutnya terlebih dahulu. Tetapi untuk membuang pewarna itu pula bagaimana?..

Inilah yang rumitnya. Sedangkan pewarna pada rambut itu sebenarnya tidak boleh dibuang begitu mudah.

Yang menyebabkan mandi wajib orang yang menggunakan pewarna pada rambutnya tidak sah kerana pewarna itu akan menyalut rambutnya yang menghalang air sampai ke rambut. Ini berbeza dengan inai. Inai sebenarnya akan meresap ke rambut, tetapi pewarna pula akan menyalut rambut menyebabkan air terhalang ke rambut.

Tetapi dalam hal ini, jangan pula ada yang salah faham. Sebenarnya pewarna itu jika dikeluarkan sijil halal oleh JAKIM dan sekiranya pewarna itu tidak bernajis, bukanlah bermaksud menjadi tidak sah. Dalam hal ini, sukalah saya menyatakan bahawa sembahyang dan mandi wajib itu berbeza. Jadi, mestilah dipandang dari sudut yg berbeza.


Beza camne tu?hurmm.....renung-renungkan

Cara-cara buat havoc yg inovatif dan kreatif bukan seperti merempit

Suasana amat bergoyang sekali.bukan sekali sekala tapi kerap.Hujan dah xde.Fuuhhh lega!

Belakang aku sumpah sengal.Dahla aku terlupa beli koyok!Angin 20-22knots.Tadi cecah 40knots ok.45 knots is zon bahye.

Masih begoyang.Swell gile.UPS aku pon mengong sebb voltage asik shoot up so switching dia menggila.Aku risau,kalau switching kerap sangat boleh kaput!blearrghhhh......

byk giler aku hapdet blog.Iye aku bosan terima kasih!Dan aku kini mcm rajin utk research material utk diwarwarkan disamping cerita ceriti kisah aku.

http://improveverywhere.com/

Antara scene menarik mereka kat tube:


aku rasa diorg ni mmg dasat.Kumpulan ini adalah based in new york dan bukan boston.so rumet kena pi nyc utk participate la kalau dia mahu.And sgt coordinated too.

yg ni kelaka mcm haram jadah
http://improveverywhere.com/missions/the-no-pants-subway-ride/
tak sejuk ke woih?kalau pompuan tak kisah tapi yg laki tu?ERKKkkk...ni mesti case tak cukur/potong/trim....byk furrrr

And non of the females were in thongs or g-strings...bummer*sigh**sile kecewa kaum adam*

They have come out with numerous gatherings and events.giler mind bogglings....mcm flash mob la

They also have a facebook group and they also have a book!Yang bertajuk "Causing A Scene"

I think their site is worth a visit so pelis
Cekidaout!



anjing-anjing halimunan!

Death...kamu adalah hot!


http://th06.deviantart.net/fs25/300W/i/2008/040/c/8/Death__Sandman_by_ladylionink.jpg


http://afrojade.files.wordpress.com/2008/08/death-from-sandman.jpg

Iya aku penggemar karya Neil Gaiman.Kenapa ko tak singgah Malaya?Arrrghhhhhhhhhhhhhhhhh

La petite mort


http://2.bp.blogspot.com/_7unqWFwBIno/Sont-SrpddI/AAAAAAAAAMQ/WCBnZi0diAc/s400/la+petite+mort+small.jpg

Aku telah mendapat ilmu baru courtesy of Bai.

La petite mort
Ape kejadahnya itu?
Setelah aku bertanya pada En Google dan macam biasa akan kuar jawapan dan yg sewaktu dgnnya...

Aku kopi dan tampal iya

For other uses, see La petite mort (disambiguation).
"Little Death" redirects here. For other uses, see Little Death (disambiguation).

La petite mort, French for "the little death", is a metaphor for orgasm.

More widely, it can refer to the spiritual release that comes with orgasm, or a short period of melancholy or transcendence, as a result of the expenditure of the "life force". Literary critic Roland Barthes spoke of la petite mort as the chief objective of reading literature. He metaphorically used the concept to describe the feeling one should get when experiencing any great literature.

A recent study of brain activation patterns using Positron Emission Tomography (PET) give some support to the experience of a small death:

"To some degree, the present results seem to be in accordance with this notion, because female orgasm is associated with decreased blood flow in the orbitofrontal cortex, a part of the brain that is crucial for behavioural control."[1]

The term 'la petite mort' or 'the small death' does not always apply to sexual experiences. It can also be used when some undesired thing has happened to a person and has affected them so much that 'a part of them dies inside'. A literary example of this is found in Thomas Hardy's 'Tess of the D'Urbervilles' when he uses the phrase to describe how Tess feels after she comes across a particularly gruesome omen and meeting with her own rapist. 'La petite mort' has been referenced in other art forms as well. In 1993 Jake and Dinos Chapman created a piece called 'Little Death Machine (Castrated)'. The sculpture is part of an installation at the Tate Britain gallery in London, which explores some of the overtly sexual views of the Surrealist movement. Surrealists such as Salvador Dali explored the links between sex and death through their art.

"She felt the petite mort at this unexpectedly gruesome information, and left the solitary man behind her." ~ Tess of the D'Urbervilles by Thomas Hardy

http://en.wikipedia.org/wiki/La_petite_mort

Menurut Kamus Urban
The little death is translation from the French "la petite mort", a popular reference for a sexual orgasm. The term has been broadly expanded to include specific instances of blacking out after orgasm and other supposed spiritual releases that come with orgasm.

Speculations to its origin include current connotations of the phrase, including:

* Greco-Roman belief that the oversecretion of bodily fluids would "dry out" one of the believed four humours, leading to death
* Islam's reference to sleep
* Buddhist Sogyal Rinpoche's The Tibetan Book of Living and Dying's quote: “Life is nothing but a continuing dance of birth and death, a dance of change.” (Existence through many changes, "births and deaths")
Man, la petite mort for me last night with Mandy was so big I thought I actually might die!

http://www.urbandictionary.com/define.php?term=la+petite+mort

Aku juga telah menggoogle images utk La petite mort:hurmm....

http://poemshape.files.wordpress.com/2009/05/la-petite-mort.jpg

Ohh the Frech....

Tuesday, October 06, 2009

Mabuk percuma uweeekk!

Tadi mak tepon.Dia tanya camne cuace?Aku ckp cuaca bermain-main.Dia kata dia terbaca weather forecast mcm tak best.Memang tak best!Awek juga ada sms tanya camne.

Esok Asam peksa.Dia adik bongsu.Aku ckp buat yg terbaik.Bilangan "A" hanyalah bilangan semata-mata kata aku.It does not determine how good you are.Itu cuma system.

Bulan oct juge merupakan bulan b'day gf.Tragik sungguh I won't be there.17th Oct.Ada rancangan party mungkin.Rujuk belog beliau.

As I'm typing dan tak besiap utk ke keje nih.Angin dah mula buat bunyi pelik giler...wisel wisel.

So aku nak try haplod vid.

video

setelah berjaya...aku pon rekod lagi.patutla next shift mabuk percuma.Ini baru sikit

ok one more time.ini pandangan dari tower tempat aku keje!

video

huyooo dah hujan lebattt!!!!nescaya tak pegi tonite atau masuk shift pukul 1 pg!

Aku sebenya pelik..kenapa time2 cenggini nak wat jugak pojek?haaa....kan dah kena weather standby.gaji jalan....ini sume tektik pihak atasan eh?tak baik tauuu.....

*kuat giler angin!

Berbeskal....kayuh kayuh jgn tak kayuh

Pernah tgkkan kamu cite lakonan kevin bacon~Quiksilver?


Kengkawan2 aku gile beskal.Tak caye baca sini.http://berbuih.blogspot.com/2009/10/gempa-bumi-di-subang-jaya.html

Maklumla sume makin boroi dan tuwe.Tuwe sebenanya jatuh kepada Xul Kening.Yang lain tu age is catching up.

Aku pon berminat sebb tu ada rasa dan perasaan ingin beli Basikal Scott pakcik aku.Sebb kalau beli baru mahal.Aku akan cube bodek try utk beli beskal ini dr pakcik aku sebb aku tgk its collecting dust.Bukan ape kesian.Tapi aku try mintak dulu.Kot2 free.Sebb aitu dia bagi amp Rotel and speaker Kirksaeter dgn free.So x salah try mintak!hahahaa
Boleh aku beriadah dan kuarkan peluh.Tapi....
*masih nak beli tali...gagagagaga.dok nak beli sampai ateng dah benti keje
*kasut madrock,kasut madrock!

Anyway,dalam aktiviti blog hopping aku aku jumpa ini
http://klfixed.blogspot.com/

Ini baru macam kevin bacon!
First,beskal diorg ni stylo giler weih!
Second,ini mcm embracing a lifestyle hidup mati makan basikal!
Third,mcm best giler!
Fourth,aku rasa ni mesti mahal*gulp*

So pembeskal,meh educate aku sikit.iye kamu!
Ok aku perasan xde gear system mcm mountain bike so lainla.Apa beza beskal ni dgn road bike? ke sama jek?

Sekian post aku!

p/s:Belakang masih sengal.adeih!Walaupon time ni aku kekurangan kasih sayang tapi ini timezone diam adalah pintar.


http://4.bp.blogspot.com/_TaO2-zXKeNQ/SZO35yFrvLI/AAAAAAAAA9U/eQuiQUeolKc/s1600-h/clp00068r.jpg

*mat rempit ada bran tak?

Dulu lain sekarang lain


*gambar "hiasan"

Akibat aktiviti tido atas kotak(kadang-kadang) atau tido duduk depan kompiter,belakang gua sakit dan sengal.Anyway menggunakan khidmat "power lantakla",maka wat donno.Kalau aitu aku rasa kurang kasih sayang,pepagi tadi aku rasa mood yg upbeat(hepi pulak) dan nak maki pada tahap dewa walaupon sakit dan sengal lagi blakang nih.Ok enuff about me.

Tatkala aku belog jumping pada kadar yg berjaya gua terpikir

Kenapa zaman dulu time org2 kite aku kira cetek ugama(time mak aku pakai short skirt,budaya hippie is the shit~boleh isap ganja dgn beleluasa,suar bell bottom,skinny jeans~dah masuk zaman azroy,time apa barang pakai tudung~pakai selendang jek nampak rambut ala shahrizat/siti nur,standedla pegi teadance~apa barang clubbing?,malah kite jelajah belakang lagi zaman pilem p.romlee takat minum gin and tonic tu,sekolah asrama aku zaman itu turut ada champangne fountain and annual ball~best tak?,gambar pon black and white lagila)this piriyed off sorts

mak aku bilang time2 nih walaupon org kurang pendidikan ugama tapi tapi mmg jarang sgt ada kes bunuh2,rogol,merompak,kidnap,inses dan yg sewaktu dgnnya kat malaya?Nape agaknya.Kirenye skang lagi worst?

Apa teori anda?

Aku punya teori adalah
~byk sangat sajian cerita brutal.sebb aku pikir zaman 60's,70's dan 80's efek kesan brutal adalah worst.maka org tak rasa nak tiru.and zaman 80's byk cite feeling tangkap leleh atau cite hantu yg best esp lakonan noorkumalasari.cite hantu yg dok kat banglo tu.kelas!

~byk sgt itu x boleh ini tak boleh atau moral policing oleh pihak tetentu *ehem* maka org rebel.sebb bagi aku mereka ni adala pervert yg sebok nak tgk live telecast aje.kalau betul nak elak nape tak tggu jek kat port beromen pastu sebelum pape jadi ckpla..."eh tak baik tau!balikla kalian".ni mesti gak nak tunggu org "buat",tgk dan tangkap.
*ini temasuk tak bagi tgk konsert.

~rat race yg tak berkesudahan,gaji ciput,barang mahal,stress tension so rasa nak bunuh org.tgk jek muke org nak pi keje pepagi.........muke nak makan org.

apa lagi teori korang?meh contribute...

Monday, October 05, 2009

Jangan lewat

Ini semua gara-gara kau!
I like =)

Kepada Rumet
Selamat balik
Kasi banjir KLIA


Semoga sejarah tidak berulang!
Jangan lewat!

Saturday, October 03, 2009

Bila dah bosan

Kehidupan aku kat sini sgt routine semenjak 2 menjak ini.

Bosan?Itu sudah pasti.Confirm

Bosan dgn keje.Tidak.Aku bosan dgn pihak atasan yg sgt tidak organize.Maka kami yg letak kat bawah piramid nih terkontang-kanting.

Moral pasukan agak low.Maklumla xde production.Harap-harap kejap lagi pi keje sdh ada production.Senang sikit hati ini.Kami sume x saba utk habiskan keje ini dah pulang.

Kami juge x nampak lepas pipe ni siap ada post lay trenching.Sebb by the time keje ni siap...gua gerenti angin dan ombak makin menggila.Sekarang pon dah nampak bibit2 kegilaan itu.

Kami nak pulang dgn selamat.Kami sume dahagakan kasih sayang.

Sekian

Friday, October 02, 2009

Nomor



http://ikineo.com/content/image/187/large/ikineo-number-2.jpg

Aku dan Si Dia

Empat

Bermusafir ke Benua lain.Penggantinya lazim "merempat"
Four is the smallest composite number, its proper divisors being 1 and 2. Four is also a highly composite number. The next highly composite number is 6.
Four is the second square number, the second centered triangular number.
http://en.wikipedia.org/wiki/4_(number)

2+1,4 minus one,1*3,1+One+1,III
Three
Cici didapur.Kami berdua menonton tele

Iye...aku rindu kamu khasnya,kalian amnya